
Neredeyse eksiksiz halde bulunan kafatasının ait olduğu canlının bundan 3,8 milyon yıl önce yaşamış, maymun ve insan benzeri özellikler taşıyan ilginç karışıma sahip bir türe ait olduğu bildirildi.
Bilim insanları Etiyopya’da ilk insanlara ait neredeyse eksiksiz halde bir kafatası keşfetti. Kafatasının ait olduğu canlının bundan 3,8 milyon yıl önce yaşamış, maymun ve insan benzeri özellikler taşıyan bir türe ait olduğu bildirildi.
İlk defa 4,2 milyon yıl önce ortaya çıkan Australopithecus ananmensis türüne ait olan ve MRD adı verilen fosilin modern insanın evrim sürecinde çok önemli bir döneme ışık tutması bekleniyor.
Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’nın 550 kilometre kuzeydoğusunda keşfedilen kafatasının önden arkaya uzunluğu yaklaşık 20 santimetre, genişliği ise 11,5 santimetre. Daha önceki çalışmalar bu türün boyunun yaklaşık 1,5 metre uzunluğunda olduğunu ortaya koymuştu, ancak bu kafatasının ait olduğu erkeğin boyuna ilişkin bilim insanları henüz bir tahmin bildirmedi.
MRD’nin ait olduğu türün iki ayaklı olduğu ancak ağaçlar arasında gezebildiği ve modern insandan daha küçük olduğu sanılıyor.

